DÜZCE / AKÇAKOCA - Akçakoca Süha Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

TARİHÇE

Akçakoca Süha Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Düzce ilinin Karadeniz’e kıyısı olan ve turizm sektörüyle adını duyuran Akçakoca ilçesinde turizm alanında eğitim veren, marka okul olma yolunda hızlı ve kararlı adımlarla yoluna devam eden bir ortaöğretim kurumudur.

Düzce ili Akçakoca ilçesinde 2001-2002 Eğitim Öğretim Yılında Akçakoca Anadolu Lisesi bünyesinde 30 öğrenci ile faaliyetine başlamış, 2003'de Osmaniye Mahallesi İstiklal Caddesi No:14'teki binasına taşınmıştır. Okulumuz Osmaniye Mahallesindeki binasından 13.02.2017 tarihinde Fedai Karabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin C Bloğuna; okul pansiyonumuz ise Akçakoca Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Pansiyon binasına taşınmıştır.

Kurucu Müdür olarak Ali YAVUZ görev yaptıktan sonra sırasıyla İdris YILDIRIM, Mehmet ÇELEBİ, Ahmedi Zemçi YILMAZ, Sinan BOZKURT okul müdürü olarak görev yapmışlardır. 01.07.2021'de Hasan YALILI okul müdürü olarak okulumuzdaki görevine başlamış olup halen görevine devam etmektedir.

2023-2024 Eğitim öğretim yılından itibaren Proje Okul olan okulumuzda Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ile Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı mevcuttur.

Yayın: 18.11.2019 - Güncelleme: 02.03.2024 18:38 - Görüntülenme: 573