DÜZCE / AKÇAKOCA - Akçakoca Süha Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuzu Tanıyalım

Akçakoca Süha Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Düzce ilinin Karadeniz’e kıyısı olan ve turizm sektörüyle adını duyuran Akçakoca ilçesinde turizm alanında eğitim veren, marka okul olma yolunda hızlı ve kararlı adımlarla yoluna devam eden bir ortaöğretim kurumudur.

Düzce ili Akçakoca ilçesinde 2001-2002 Eğitim Öğretim Yılında Akçakoca Anadolu Lisesi bünyesinde 30 öğrenci ile faaliyetine başlamış, 2003'de Osmaniye Mahallesi İstiklal Caddesi No:14'teki binasına taşınmıştır. 2017 Yılından itibaren de mevcut adresinde eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

2023-2024 Eğitim öğretim yılından itibaren Proje Okul olan okulumuzda Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ile Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı mevcuttur.

Okulumuzda:

• 48 öğrenci kapasiteli erkek öğrenci pansiyonu,
  • 5 atölye (Fatih Projesi donanımlı),
  • 8 derslik (Fatih Projesi donanımlı),
  • 2 adet mescit,
  • 1 adet çok amaçlı salon bulunmaktadır.

Okulumuz Temiz Okul ve Sağlıklı Okul Projesi kapsamında "Beyaz Bayrak" almıştır.

Okulumuz sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına uygun bulunduğundan "Beslenme Dostu Okul" sertifikası almıştır.

Okulumuzda sportif faaliyetlere önem verilmektedir. Okulumuzda gerçekleştirilen sportif faaliyetler şunlardır:

• Futsal Takımı (erkekler)
  • Masa Tenisi
  • Badminton
  • Satranç
  • Voleybol
  • Basketbol

Okulumuzda İşletmelerde Meslek Eğitimi 10 ve 11. sınıfların yazında Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında proje okul kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalanan Maxxroyal & Voyage Otellerinde Antalya'da ve Düzce ilinde  yapılmaktadır. Öğrenciler beceri eğitimleri boyunca aylık brüt asgari ücretin %60'ı kadar ücret alırlar. Konaklama ve yiyecek içecek ihtiyaçları oteller tarafından karşılanır.

Öğrencilerimiz her yıl meslekleriyle ilgili ilimizde ve ülkemizin diğer şehirlerinde çeşitli yarışmalara ve fuarlara katılmaktadırlar (https://www.instagram.com/akcakocasuhaguvenmtal/).

Ülkemizde turizm sektöründe nitelikli eleman açığı çok fazladır. Bu yüzden okulumuz öğrencileri mezun olduklarında çok çabuk iş bulma imkanına sahiptir. 4 yıl eğitim veren fakülte ve yüksek okullara ek puan avantajı ile yerleşmektedirler.

Yayın: 17.12.2012 - Güncelleme: 02.03.2024 18:32 - Görüntülenme: 5350