T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DÜZCE / AKÇAKOCA - Akçakoca Süha Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Akçakoca Süha Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon
0380 611 93 80
Belgegeçer
0380 611 93 81
WEB
https://akcakocaaotml.meb.k12.tr
Adres
Ayazlı Mah. Döngelli Cad. No.4 81650 Akçakoca / DÜZCE / TÜRKİYE
Vizyon
Ülkemizin turizm sektörüne hizmet edecek nitelikli işgücünü karşılayan aynı zamanda uluslararası alanda rekabet edebilecek seviyede bilgi ve beceri sahibi bireyler yetiştiren marka bir kurum olmak.
Misyon
Öğrencilerimizin okulumuzda aldığı eğitim ve kazandığı becerilerle ilçemiz ve ülkemizin turizm sektörüne değer katan bireyler olarak yetişmesini ve alanlarında akademik eğitime hazırlanmalarını sağlamaktır.
Başarılar
-Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Genel Müdürlüğü´nün bu yıl 6.sını düzenlemiş olduğu "Proje Tabanlı Beceri Yarışması"nda okulumuz Turizm Hizmetleri alanında "Fındık Sofrası" adlı projesiyle Türkiye 1.si olmuştur. -"Bu Benim Eserim" adlı proje yarışmasında okulumuz KİMYA dalında Güçlü Çözeltiler adını verdiği projeyle il birinciliği. -2010 Şubat ayında düzenlenen "Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali"nde okulumuz "Türk Mutfağı" dalında 3.olarak Bronz Madalya almaya hak kazanmıştır. -2010 yılında Antalyada düzenlenen "Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması"nda okulumuz "Otelcilik Liseleri Set Menü" dalında 4.olmuştur. -2018 yılında Okulumuz, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından Düzce ilinden örnek okul olarak seçilmiş ve web sitesi üzerinden tüm mesleki okullara duyurulmuştur. İlgili web adresi: http://mtegm.meb.gov.tr/tr/iyiornekler1/index.php -2018 yılında Afyonkarahisar Uluslararası Gastronomi Turizm Festivali, Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası´nda Bireysel Lise Ana Yemek kategorisinde yarışan 25 öğrenci içinden Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencimiz Gökhan AKTEPE üçüncü olarak BRONZ MADALYA aldı. Afyonkarahisar 2. Ulusal Housekeeping Yarışması´nda Konaklama ve Seyahat Alanı öğrencilerimizden Erdem KARAMAN, Kadir KARAGÜLLE, Evsun Eylül ÜÇÜNCÜ ve Berkay ŞAHİNKAYA 22 okul içinden beşinci oldular.
Öğretmen :20
Öğrenci :130
Derslik :8
Kütüphane Kitap Sayısı :210
Öğretim Şekli :Tam Gün
Saatler
08:30-16:30 (Gündüz Öğretim) 18:00-23:00 (Açık Lise)
Isınma
Doğalgaz
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Karayolu
Servis Bilgisi
Okulumuz Taşıma Merkezidir. Pansiyon öğrencileri Belediye Servisi ile taşınmaktadır.
Yerleşim Yeri
Yerleşim yeri Karadeniz sahil boyu.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İl uzaklığı 42 km İlçe uzaklığı 0
Kontenjan Bilgileri
9.sınıf kontenjanı : 102 kişi / Mevcut: 57 Pansiyon kontenjanı: 56 kişi / Mevcut: 56
Taban-Tavan Puan Bilgileri
OBP Taban: Tavan:
Okulun Sınav Başarı Durumu
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Öğrencilerimiz genellikle YGS sınav türünden tercih yapmaktadır.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda masa tenisi turnuvası, bocce turnuvası, dart turnuvası, sınıflar arası futbol turnuvası vb. sportif faaliyetler düzenlenmektedir.
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
-Beyaz Bayrak Projesi, -Beslenme Dostu Okul Projesi, -Kardeş Okul Projesi, -Denge Projesi, -Başarıya Bir Adım Projesi, -Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi, -Kitap Okuma Projesi, -Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Devam Eden Projeler: "Akçakoca'dan Turizm Öğrencilerinin Avrupa'da İlk Staj Deneyimi" isimli Erasmus+ Projesi Başvurusu Yapılan Projeler: "Akçakoca'dan Turizm Öğrencilerinin Avrupa'da Uzun Dönem Stajı" isimli Erasmus+ Projesi
Diğer Hususlar
Okulumuz 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılından itibaren Proje Okul kapsamına alınmıştır. Detaylı bilgi için https://www.instagram.com/reel/CuO3UBFN7kK/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA== ziyaret edebilirsiniz.
Yazdır